Verfwinkel

Waar moet ik op letten wanneer ik in de verfwinkel sta?

Wanneer een woning moet worden opgefrist dan doet men dit uiteraard met een frisse laag ver. Verf is voor een goede dosis sfeer en voor een goede staat van een bepaalde ruimte essentieel. Daarnaast is het niet heel erg moeilijk om met een verfkwast overweg te kunnen. Maar wanneer je naar de verfwinkel gaat, waar moet je dan precies op letten? De verfwinkel heeft tegenwoordig zo een groot aanbod, wat moet je nu precies nemen? Wanneer men enkel kijkt naar het aanbod in de hoeveelheid RAL kleuren die er tegenwoordig zijn, wat zijn nu de verschillen? Daar wordt je toch duizelig van?

Het verven van hout

Wanneer er hout wordt geschilderd dan is er sprake van 2 soorten bruikbare lakverf. We hebben het hier uiteraard over acrylverf en alkydverf. Daarnaast is er ook nog de keuze uit hoogglanzend, mat en glanzend. De keuze hiervoor is enkel op smaak gebaseerd. Er zijn mensen die er dol op zijn als hout mooi glimt, andere mensen vinden dit weer een complete verschikking. Het gaat er hier vooral om wat er precies bij je past. Voor de kwaliteit maakt de keuze niet per se uit, iedere soort lakverf is van dezelfde kwaliteit.

Hout  veren

De keuze tussen de 2 soorten verf moet men echter wel heel zorgvuldig maken. Hierbij hangt het er namelijk vanaf waar de meubels staan. Staan deze binnen, of staan deze buiten? Wanneer je houten meubels hebt die buiten staan dan is verf gebaseerd op arcyl de beste oplossing. Deze worden ook door zo goed als ieder professioneel schilderbedrijf gebruikt. Dit s verf op waterbasis en is wel moeilijker op het gebied van dekking. Het is dus wel zaak om het hout eerst even goed te schuren voordat je aan de slag gaat met verven.

Het verven van muren

Muren is naast hout hetgeen waar mensen het meest naar op zoek zijn wanneer het om verf gaat. Het is hierbij van belang om altijd goed op de RAL kleuren te letten. Hierbij zijn er namelijk meerdere gradaties mogelijk. Je moet goed op de codering van de kleur letten wanneer je echt een specifieke kleur wenst te hebben.

verven van muren

Het is daarnaast belangrijk om de instructies van de verf goed te lezen. Kijk op welke basis de verf is gemaakt. Op deze manier weet je ook een stuk beter welke voorbereidingen er moeten worden getroffen. Op deze manier is de kans groter dat je de juiste materialen tot je beschikking hebt voor de klus die het schilderbedrijf moet klaren. Het is zeker niet makkelijk om voor buitenmuren de juiste verf te vinden, maar met genoeg onderzoek en door er een beetje tijd in te stoppen komt men vaak een stuk verder dan dat men aanvankelijk denkt.