Muur sauzen

De muren laten sauzen, hoe gaat dat?

Het is een fijn gevoel om eens in de zoveel tijd de plafonds en de muren van een frisse laag latex te voorzien. Soms zijn er bepaalde muren waar je graag een kleurtje aan zou willen geven of soms bedenk je dat je toch liever alle muren wilt sauzen.

Het maakt hierbij niet uit welke keuze je maakt, muren sauzen moet echter gebeuren zonder zichtbare strepen op de muur. Op deze manier kun je er voor zorgen dat je een perfecte wandafdekking hebt op de muren.

Wanneer je een woning hebt en je wilt de muren laten sauzen dan is het allereerst belangrijk dat de ondergrond al sausklaar wordt gemaakt door een stukadoor. Het laten schilderen van de muren is in dit geval een stuk makkelijker.

Muren laten sauzen
muur sauzen kosten

Wat gaat het kosten?

Natuurlijk is het laten sauzen van de muren niet een van de goedkoopste klussen om uit te laten voeren. Echter vinden wij als schildersbedrijf dat dit niet heel duur hoeft te zijn. Het is belangrijk om te realiseren dat de klant recht heeft op een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Wij hanteren een zo laag mogelijke prijs per vierkante meter. Veel mensen zijn bang voor strepen in schilderwerk, en daarom willen veel mensen schilderwerk liever laten uitbesteden. Dit is ook volkomen begrijpelijk.

Muren sauzen is echter ook voor de meest ervaren schilder een hele intensieve klus. Om de muren weer goed op orde te kunnen krijgen zijn er diverse materialen nodig. De gemiddelde tarieven voor het sauzen van een muur ligt tussen de €10 en €13. Het overschilderen van de oude wanden zou je zelf kunnen doen, maar ook dit kan worden uitbesteed. Dit bespaart namelijk een hoop stress en de complete klus wordt helemaal uit handen genomen. In zo goed als alle gevallen zijn de muren dan al sausklaar. Het is daarom ook meestal goedkoper om muren over te laten schilderen.

muur sauzen in utrecht

Projecten

Medewerkers

Jaren ervering

Waarom zou ik een schilder mijn muren laten sauzen?

Natuurlijk kan je dit zelf proberen, het lijkt allemaal zo makkelijk. Je brengt een witte laag aan op de muur en klaar is kees. Maar dingen als het belang van de afwerking voor een zo optimaal mogelijk resultaat worden vaak over het hoofd gezien. Het is de bedoeling dat de strepen en banen na de klus niet meer zichtbaar zijn. Veel mensen komen er uiteindelijk achter dat dit wel het geval is wanneer zij de schilderklus hebben voltooid. Dit is iets wat een hoop stress veroorzaakt bij ieder die dacht dat bij of zij dit wel even zelf kon doen. Dit maakt dat je een hoop geld hebt verspild, en waarschijnlijk alsnog geld moet spenderen aan het uitbesteden van de schilderklus.