Je woning is de plek waar je je terug kunt trekken, waar je bijkomt van een lange dag werken of waar je je vrienden ontvangt voor een fijne maaltijd. Je moet er dan ook niet aan denken dat er iets in deze woning gebeurt waardoor je er niet meer kunt wonen. Helaas zit een ongelukje in een klein hoekje en er kan zomaar iets gebeuren waardoor je grote schade aan je spullen en/of aan je woning oploopt. Het is daarom belangrijk dat je maatregelen treft. Daarbij moet je niet alleen denken aan veiligheidsmaatregelen zoals een rookmelder, maar ook aan een goede verzekering. Deze kan ongelukken helaas niet voorkomen, maar het zorgt er wel voor dat je een goed vangnet achter de hand hebt in tijden van tegenslag.

Wat heb je nodig om je woning goed te verzekeren?

Wil je je woning goed verzekeren, dan is het de vraag wat je woonsituatie is. Heb je een huurhuis gekocht, dan heb je voldoende aan een inboedelverzekering. Met deze verzekering kun je schade aan je spullen laten uitkeren door je verzekering. Het gaat hier dan niet alleen over spullen die in je woning staan, ook de goederen in je tuin vallen onder de dekking van je inboedelverzekering. Wanneer je een huis gekocht hebt, heb je niet alleen een inboedel- maar ook een opstalverzekering nodig. Breekt er bijvoorbeeld brand uit in je huis, dan zal de schade zich niet beperken tot je spullen, maar zal ook je huis beschadigd raken. Sluit daarom altijd een inboedel en opstalverzekering af wanneer je een huis gekocht hebt. We hopen voor je dat het nooit nodig zal zijn, maar mocht het noodlot toeslaan, dan heb je altijd een vangnet achter de hand om de schade mee te herstellen. Dat voorkomt veel ellende.

Je verzekering dekt meer dan je wellicht denkt

Wanneer je een woonverzekering afsluit, profiteer je van meer dekking dan de naam van je verzekering op het eerste gezicht zou doen vermoeden. Heb je bijvoorbeeld een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering dan ben je ook gedekt tegen bijvoorbeeld cybercrime. Dit is een vorm van criminaliteit die veel slachtoffers heeft gemaakt de afgelopen jaren. Zorg er daarom voor dat je online geen risico’s neemt en open daarom geen phishingmails. Gaat het toch een keer mis? Dan kun je de schade die je oploopt claimen bij je verzekeraar. Zo zijn er tal van bijkomende voordelen waar je van kunt profiteren. Zorg er daarom voor dat je een goede woonverzekering afsluit, omdat je hiermee voorkomt dat je zelf voor alle kosten opdraait wanneer je schade hebt opgelopen. Je zou niet de eerste zijn die door dergelijke kostenposten jarenlang in de schulden zit. Dat wil niemand, dus regel je zaakjes goed.

Je woonverzekering optimaliseren met aanvullende polissen

Over welke verzekering het ook gaat, hij wordt beter wanneer je hem zo goed mogelijk op jouw situatie afstemt. Kijk daarom ook eens naar de aanvullende verzekeringen. Je kunt bijvoorbeeld een extra polis nemen voor ruitschade. Mocht je jonge kinderen hebben die graag voetballen, dan kun je de kosten bij je verzekeraar neerleggen wanneer er eens een bal door de ruit gegaan is. Zo zijn er meerdere opties waaruit je kunt kiezen. Bekijk ze allemaal even om te kijken hoe je tot de perfecte verzekering voor jouw situatie kunt komen. Vaak is het zo dat hoe meer polissen je kiest, hoe meer je voordeel zal oplopen. Regel het allemaal op de site van je verzekeraar. Het is met een paar muisklikken zo gerealiseerd.