Bent u op zoek naar een manier om uw woning of pand een nieuwe look te geven? Wilt u de waarde van uw vastgoed verhogen en tegelijkertijd besparen op onderhoudskosten? Dan is gevelbekleding een uitstekende optie voor u. In deze blog vertellen we u alles wat u moet weten over gevelbekleding: wat het is, welke voordelen het biedt, welke materialen er zijn en hoe u de beste keuze maakt.

Wat is gevelbekleding?

Gevelbekleding is een extra laag die over de bestaande gevel van uw woning of pand wordt aangebracht. Het doel van gevelbekleding is om de uitstraling, de isolatie en de bescherming van uw gevel te verbeteren. Gevelbekleding kan van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals hout, kunststof, metaal, beton of Trespa. Afhankelijk van het materiaal dat u kiest, kunt u genieten van verschillende voordelen

Welke voordelen biedt gevelbekleding?

Gevelbekleding biedt verschillende voordelen voor uw woning of pand, zoals:

 • Een mooie en moderne uitstraling: gevelbekleding geeft uw woning of pand een frisse en eigentijdse look die past bij uw smaak en stijl. U kunt kiezen uit verschillende kleuren, structuren en patronen om uw gevel een uniek karakter te geven.
 • Een betere isolatie: gevelbekleding zorgt voor een extra isolatielaag die warmteverlies voorkomt en uw energierekening verlaagt. U kunt ook nog een extra isolatiemateriaal aanbrengen achter de gevelbekleding voor een nog beter resultaat.
 • Een langere levensduur: gevelbekleding beschermt uw gevel tegen weersinvloeden, vocht, schimmel, insecten en andere beschadigingen. Hierdoor gaat uw gevel langer mee en hoeft u minder vaak te repareren of te vervangen.
 • Een onderhoudsvriendelijk karakter: gevelbekleding vereist weinig tot geen onderhoud, afhankelijk van het materiaal dat u kiest. U hoeft niet te schilderen, te schuren of te impregneren. Een eenvoudige reiniging met water en zeep is vaak voldoende om uw gevel schoon en mooi te houden.

Welke materialen zijn er voor gevelbekleding?

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor gevelbekleding, elk met hun eigen kenmerken, voor- en nadelen. Hieronder zetten we de meest populaire materialen op een rijtje:

 • Kunststof: dit materiaal is onderhoudsvriendelijk, duurzaam, Uv-bestendig en verkrijgbaar in verschillende kleuren en structuren, waaronder ook de houtlook. Kunststof is makkelijk te monteren en relatief goedkoop.
 • Hout: dit materiaal heeft een natuurlijke en warme uitstraling die past bij duurzame woningen in een landelijke of ruimtelijke omgeving. Hout isoleert goed en is makkelijk aan te brengen. Hout vereist wel meer onderhoud dan andere materialen en kan krimpen of uitzetten door temperatuurverschillen.
 • Metaal: dit materiaal is sterk, veelzijdig en bestand tegen verschillende weersinvloeden4. Metaal heeft een robuuste en strakke uitstraling die geschikt is voor moderne ontwerpen5. Metaal is relatief onderhoudsarm en gaat lang mee zonder te roesten6. Metaal is wel zwaarder dan andere materialen en kan duurder zijn in de aanschaf.
 • Beton: dit materiaal is stevig, brandwerend en geluidsisolerend. Beton heeft een industriële en minimalistische uitstraling die past bij een urban stijl. Beton is ook onderhoudsarm en duurzaam. Beton is echter ook zwaar en kan scheuren of verkleuren door weersomstandigheden.
 • Trespa: dit materiaal bestaat uit laagjes geperste houtvezels met een buitenkant van kunststof. Trespa is ongevoelig voor weersinvloeden, duurzaam en zeer sterk. Trespa laat zich wat lastiger bewerken en is in verhouding met andere materialen zwaar van gewicht.

Hoe maakt u de beste keuze voor gevelbekleding?

Om de beste keuze te maken voor gevelbekleding, moet u rekening houden met verschillende factoren, zoals:

 • Uw budget: hoeveel wilt u uitgeven aan gevelbekleding? Sommige materialen zijn goedkoper dan andere, maar kunnen ook meer onderhoud of vervanging vereisen. Denk dus ook aan de lange termijn kosten en baten van uw keuze.
 • Uw smaak: welke uitstraling wilt u geven aan uw woning of pand? Welke kleur, structuur en patroon passen bij uw stijl en voorkeur? Welk materiaal sluit aan bij de architectuur en de omgeving van uw gebouw?
 • Uw doel: wat wilt u bereiken met gevelbekleding? Wilt u vooral de isolatie verbeteren, de bescherming verhogen of de esthetiek verfraaien? Of wilt u een combinatie van deze doelen? Afhankelijk van uw doel kunt u kiezen voor een materiaal dat beter presteert op het gebied van isolatie, duurzaamheid of schoonheid.

Waar kunt u terecht voor gevelbekleding?

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en professionele partner voor gevelbekleding, dan bent u bij Flink aan het juiste adres. Flink is een erkend bedrijf in gevelbekleding, gevelmontage en timmerwerk. We werken op middelgrote tot grote projecten en zijn inzetbaar op verschillende locaties waaronder Amsterdam, Den Helder, Utrecht en andere plaatsen.

We verzorgen de levering en installatie van gevelbekleding van hoge kwaliteit en met een uitstekende service. We adviseren u graag over de beste materialen en de mooiste ontwerpen voor uw woning of pand. We plaatsen de gevelbekleding vakkundig en secuur, zodat u geen last heeft van vochtproblemen of andere complicaties.

Wilt u meer weten over gevelbekleding of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via onze website https://flinkbv.nl. We helpen u graag verder met uw gevelproject!