Het is fantastisch om een mooie tuin te hebben waarvan je kunt genieten, vooral tijdens warme zomerdagen. Maar soms kan de felle zon het plezier dat je in je tuin hebt bederven en kan het zorgen voor verbranding van de huid. Gelukkig zijn er tal van oplossingen om schaduw in je tuin te creëren en één daarvan is het gebruik van zonwering. In dit artikel lees je hoe je schaduw kunt creëren in je tuin met de zonwering van www.rainbow-collection.nl.

Kies de juiste zonwering

Er zijn verschillende soorten zonweringen beschikbaar op de markt, en het kiezen van de juiste zonwering kan soms lastig zijn. Het is daarom belangrijk om de opties te vergelijken en te kijken welke het meest geschikt is voor jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan een parasol, een schaduwdoek, markante zonwering, of een pergola. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte, de vorm en de plaats van de zonwering ten opzichte van de zon.

Creëer schaduw met een pergola

Een pergola is een soort zonwering die bestaat uit palen en een dak van dwarsbalken. Het is ideaal voor tuiniers die graag de natuurlijke schoonheid van hun tuin willen behouden terwijl ze toch schaduw creëren. Pergola’s zijn ook een goede optie voor klimplanten, die zich rond de palen kunnen wikkelen en zo een nog mooier effect creëren.

Gebruik een parasol

Een parasol is waarschijnlijk de meest eenvoudige optie voor het creëren van schaduw in de tuin. Het wordt geleverd in verschillende kleuren, maten, en stijlen. Er zijn ook verschillende soorten parasols beschikbaar, zoals kantelbare parasols, zweefparasols en staande parasols. Het is belangrijk om te kiezen voor een parasol met een UV-beschermende laag om de schadelijke zonnestralen tegen te houden.

Kies voor Markante Zonwering

Markante Zonwering is een vorm van zonwering met een geavanceerde technologie waarmee je zonder moeite schaduw kunt creëren in je tuin. Het is speciaal ontworpen om de warmte buiten te houden, het licht te filteren en tegelijkertijd de schoonheid van je tuin te behouden. Er zijn verschillende soorten markante zonweringen beschikbaar waaronder screens, uitvalschermen en terrasschermen.

Voeg een schaduwdoek aan je tuin toe

Een schaduwdoek is een andere optie om schaduw te creëren in de tuin. Het is gemaakt van stof die gebruikt wordt om zonnestralen te blokkeren en kan gemakkelijk in je tuin worden gehangen. Je kunt ervoor kiezen om het doek op verschillende plekken in je tuin op te hangen voor optimale schaduw.

 

Klik hier om al deze zonwering te shoppen!