Zonder dat we het echt door hebben gooien wij alles zo maar weg. We zijn nu al meer bezig met het recyclen van ons afval. Dit is ook echt van belang. Het is beter voor het milieu en het is zonde om deze grondstoffen om ze zomaar weg te gooien. Recyclen kost minder energie dan het winnen van grondstoffen en het maken van nieuwe materialen. Het is belangrijk dat je plastic scheidt van al het restafval. Wil jij jouw PMD afval op laten halen? Dat kan door Renewi! Dit scheelt jou weer. 

Wat houdt de afkorting PMD in?

De afkorting PMD houdt in plastic, metaal en drankkartons. Hieruit kan je dus ook gelijk halen welk afval je hier allemaal bij hoort. Dingen die van plastic zijn gemaakt zoals, flessen, flacons, potjes, deksels en folies mag je hier dan bij in weggooien. Dan mag er ook metaal hierbij worden weggegooid. Je kan dan denken aan blikjes, metalen deksels, doppen, maar ook aan aluminium schaaltjes en bakjes. Er mag ook karton hierbij. Dan kan je denken aan pakken voor je yoghurt en drinkpakjes. Ook de dop van je verpakking, mag je erop laten zitten. Om ruimte te besparen is het een goede tip om drinkpakken altijd plat te drukken. Zo past er meer in jouw afvalzak. 

De cyclus van PMD

Het PMD wordt thuis gescheiden. Daarna wordt het afval dan opgehaald en dan wordt het gescheiden afval verwerkt tot nieuw grondstoffen die weer gemaakt worden voor de nieuw productie. Zo wordt ons afval gescheiden en blijven we bezig met recyclen. Op deze manier zijn we toch nog duurzaam bezig. 

Mag elk soort plastic mag bij het PMD?

In een PMD zak mag je alle huishoudelijke plastic verpakkingen in doen. Van gekleurd tot transparent plastic. Een voordeel is dat je de verpakkingen niet eerst hoeft uit te spoelen, zolang de verpakking maar leeg is.