Een huis moet als een warme jas aanvoelen. Sommige woningen hebben die fijne sfeer al van zichzelf maar met name nieuwbouwwoningen kunnen vaak wat koud en kil overkomen. Wanneer je echter natuurlijke materialen in je huis toepast, ontstaat die gezellige, warme sfeer en die natuurlijke uitstraling. Hoe je die sfeer kunt bereiken lees je in dit artikel.

Met accessoires

De eenvoudigste manier om snel meer sfeer in huis te brengen, is door het toepassen van accessoires van natuurlijke materialen. Denk aan kleine tafeltjes, planten, warme of jute vloerkleden en velours gordijnen. Kies voor accessoires in warme tinten zoals oker, terra of mosgroen. Die kleuren kun je natuurlijk ook in de wanden laten terugkomen. Kies hierbij het liefste voor een krijtverf . Er zijn hele leuke soorten behang verkrijgbaar, bijvoorbeeld met een patroon van houtnerf of stenen. Helemaal realistisch is het als je een wand met echt hout of met echte stenen bekleed. Verder mogen grote groene planten in huis niet ontbreken.

Met houten meubels

Bij een natuurlijke uitstraling horen uiteraard mooie houten meubels. Die mogen best doorleefd zijn. Het hoeft niet alleen bij een eettafel of een toffe boomstamtafel te blijven. Zet eens verschillende houten stoelen rondom een eettafel, dat staat pas enorm gezellig. Kies ook voor houten kasten en mooie houten wandplanken waar je leuke dingen op kwijt kunt.

Leg her en der wat mooie schapenvachten of een mooi wollen plaid over de bank neer.

Schakel een interieurbouwer in

Hoewel je met bovengenoemde tips al een eind naar een natuurlijke uitstraling in huis op weg bent, bereik je hiermee in sommige woningen soms toch nét niet het gewenste effect.

Een kleine verandering kan echter wél het gewenste resultaat opleveren. Heb je er al eens aan gedacht om een interieurbouwer in te schakelen? Een interieurbouwer, zoals Anselm Oome interieurbouw Breda, die enorm veel kennis van zaken en materialen heeft, waardoor jouw huis met een kleine aanpassing al die warme sfeer krijgt. Denk aan het realiseren van een houten kastenwand op maat of het laten aanbrengen van een houten lambrisering. Of wil je misschien een unieke houten ombouw voor je haard laten plaatsen? Het is allemaal mogelijk. Voor je het weet is die natuurlijke uitstraling van je woning een feit.