Wil jij plisségordijnen gaan aanschaffen, maar twijfel je nog over de mooiste kleur? Welke kleur past het best bij jouw geschilderde muren? Plissés zijn prachtige sfeervolle gordijnen, maar het kiezen van de juiste kleur kan een hele uitdaging zijn. In dit artikel krijg je kleuradvies over plissés. Op PlissegordijnenExpert.nl kun je plissés op maat samenstellen in 500+ kleuren. Wat zijn de trends van het moment en welke kleuren zijn al jaren razend populair?

1) Sfeervolste kleuren

De kleur van raamdecoratie is zeer bepalend voor de sfeer. Zo heb je mooie warme tinten voor intieme sfeer, of juist lichte kleuren waardoor je een open gevoel krijgt. Welke kleuren zijn het meest sfeervol?

  • Donkerrood
  • Oranje
  • Okergeel
  • Bruin
  • Pastelkleuren

Al deze kleuren zijn ook beschikbaar voor plissés voor dakramen, zoals dakraam plisségordijn Fakro of Velux dakramen.

2) Okergeel plisse gordijn

gordijnen

Okergeel is een warme kleur en staat eigenlijk bij alles mooi, maar met name bij houten vloeren en meubels. Raamdecoratie is een manier om sfeer te brengen in een ruimte. Een okergeel rolgordijn zorgt dus voor een warme uitstraling. Okergeel wordt vaak gecombineerd met aardekleuren, zoals roestbruin, legergroen, maar ook met zwart.

3) Olijfgroene plisségordijnen

Olijfgroen is ook een kleur die al jarenlang populair is. Olijfgroen is een natuurlijke kleur en daarom erg geliefd. Groen brengt rust aan een ruimte en olijfgroen kan goed gecombineerd worden met andere kleuren. Olijfgroen staat mooi met andere kleuren groen, maar ook met zwart, grijs, blauw en okergeel.

4) Opvallende kleuren

Heb jij nog geen eye-catching muur in jouw woonkamer? Dan kun je ook een mooi statement maken met een opvallend gordijn. Opvallende kleuren en eye-catching wanden en gordijnen zijn ook helemaal in. Een rolgordijn in een opvallende print kan de sfeer in het interieur totaal veranderen. Denk aan een retro bloemenprint of aan een oerwoud van groene bomen op jouw rolgordijn.

5) Witte plissés

Witte plissés zijn tijdloos. Het is een erg populaire en makkelijke kleur om te combineren in het interieur. Ook wordt het gezien als de kleur die staat voor een schone lei. Maar wit staat ook voor schoon, strak en licht en is eenvoudig te combineren. Dit kan zowel met andere tinten wit als met donkere of juist felle kleuren.

2 kleuren in 1 plissé

Kun je niet kiezen en twijfel je tussen twee kleuren? Ga dan voor dag-en-nacht plissés. Een plisségordijn met een dag en nacht systeem bestaat eigenlijk uit twee plisségordijnen waarbij het onderste plisségordijn ook echt onder het bovenste plisségordijn hangt. De beide plisségordijnen zitten wel in één systeem en het voordeel is dat je kunt kiezen voor twee verschillende soorten stoffen of kleuren. Meer informatie vind je via: https://www.plissegordijnenexpert.nl/dag-en-nacht-plissegordijnen.

gordijnen