Elektronische sloten hebben een revolutie teweeggebracht als het gaat om de manier waarop we onze huizen en bedrijven beveiligen. Reeds honderden jaren worden sleutels met sloten geassocieerd. Maar tijdens die jaren is er ook iets akeligs gebeurd. Het is mensen gelukt in je huis of bedrijf in te breken, door ofwel een sleutel te vervalsen, of door een kopie van een van je sleutels in handen te krijgen.

Denk er eens over na: hoeveel sleutels zijn er in de wereld aan het circuleren, die toegang hebben tot je slot? Het antwoord is waarschijnlijk veel meer dan je zou willen. Tenzij je regelmatig je sloten verandert.

Bij elektronische sloten is het niet een sleutel die je toegang verschaft tot de andere kant van een deur. Het is een persoonlijk identificatienummer, of een persoonlijke code. Als je een bedrijf runt, kan je aan elke werknemer zijn eigen code toekennen. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat je dan in staat bent bij te houden wie je zaak binnenkomt en verlaat. Als je weet dat dit soort gegevens verzameld wordt, is de kans kleiner dat één van je werknemers onaangekondigd binnenkomt.

Als je een aannemer hebt, of iemand die tijdelijk toegang tot je zaak nodig heeft, hoef je je geen zorgen meer te maken dat je zaak kwetsbaarder wordt door extra kopieën van sleutels te maken. Ken eenvoudig een tijdelijke code toe aan wie er één nodig heeft, en wis de code wanneer je dat nodig acht.

Door sleutels uit het proces van deurvergrendeling te elimineren, verhoog je je veiligheid en bescherming. Iemand die een PIN code “verliest” is veel gemakkelijker verder te helpen dan iemand die een sleutel “verliest”. Als je een werknemer hebt die een sleutel verliest, heb je nu twee keuzes: het risico nemen en je sloten niet veranderen, of het geld (en de moeite) uitgeven om de sloten en de sleutel van alle anderen te vervangen.

Als een PIN code verloren gaat, hoef je je geen zorgen te maken. Ken gewoon een nieuwe code toe aan die ene persoon en ga verder met je dag. Eenvoudiger kan niet.

Je keuze aan elektronische sloten is bijna eindeloos. Toch moet je bij de aankoop van een elektronisch slot met bepaalde factoren rekening houden. Hoeveel werknemers heb je, of is dit voor een woonhuis? Hoeveel mensen komen en gaan er de hele dag door? Wat voor soort deur heb je? Hoewel dit veel is om rekening mee te houden, kan samenwerking met een vakman het proces veel vlotter doen verlopen.

Voor een professionele Slotenservice in de regio Amsterdam , neem contact op met ons!